Yazılarımız

Bayatlayan keki nasıl değerlendirebilirim

admin

Yenilmeyen kek nasıl değerlendirilir?

Bayatlayan ya da yenmeyen keklerinizi pratik yollarla değerlendirebilirsiniz.

  1. 1- Yaş pasta yapmak için kullanın. Kuruyan keklerinizi üzerine bir miktar süt dökün. …
  2. 2- Cezerye yapın. …
  3. 3- Kup yaparken kullanın. …
  4. 4- Rulo pasta yapın. …
  5. 5- Trüf yapın. …
  6. 6- Ayçöreği yapımında kullanın.

Kek kalıbından çıkmayan kek nasıl çıkarılır?

Kekinizi fırından aldıktan sonra bir tabağın üzerine ters çevirin ve üzerine nemli bir bez koyun. Çıkarır çıkarmaz nemli bir bezin üzerine de koyabilirsiniz. Bu şekilde de rahatlıkla çıkacaktır.

Bayat Islak kekten ne yapılır?

Bayatlayan keklerle neler yapabilirsiniz?

  1. Yaş pasta yapımında: Çok kurumamış kekler biraz sütle ıslatılıp çikolata sosu, krema gibi yardımcı malzemeler eklendikten sonra pasta keki olarak kullanılabilir.
  2. Yalancı cezerye yapımında: Rendelenip sotelenmiş havucun içerisine ufalanmış bayat kek eklenir.

Bayat kek nasıl anlaşılır?

bayat kek, çiğnenirken, ağızda çamurlaşmaz. hafif sertleşen yapısı sayesinde, o gereksiz yumuşaklığındaki sıkıcılıktan kurtulmuştur. bayat kekin tadında, ancak birkaç gün bekledikten sonra oluşan hoş bir aroma vardır.

Yanmış kek nasıl değerlendirilir?

Kek Kurtarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Keki biraz ısıtıp dilimleyip bir kaba dizelim.
  2. Kakao, süt, şeker, un, vanilyayı tencerede soğuk olarak iyice karıştıralım ardından orta ateşte kaynayana kadar karıştıralım ve bekletmeden kek dilimlerinin üzerine dökelim. Tamamdır. 👌 Baya güzel oldu 😀 Afiyet olsun.

14-Apr-2018

Sert olan kek nasıl yumuşatılır?

1. Kurumuş kekinizi nemli bir beze sararak orta sıcaklıkta fırına verin ve bez kuruyana kadar fırında tutun. 2. Çıkardığınızda kekiniz yumuşamış olacaktır.

Kelepçeli kek kalıbından kek nasıl kolay çıkar?

Hemen kalıptan ayırmamanız önemlidir eğer hemen kalıptan ayırmaya çalışırsanız hamur parçalanabilir veya dağılabilir. Kalıp ve içerisinde ki malzeme iyice soğuduktan sonra ince bir bıçağın ucunu hafifçe ıslatarak önce kalıbın kenarları ile keki birbirinden ayırın daha sonra da kalıbı açarak kekinizi çıkarın.